00903122138435 info@tzd.org.tr

TÜRKIYE ZIRAATÇILAR DERNEĞI (TZD) YAŞAR ABISINI KAYBETTI…

    50 yılı aşkın bir süre boyunca Derneğimizin her kademesinde unutulmaz hizmetler veren eski genel başkanlarımızdan M. Yaşar ÖZEL’i kaybettik. Demokrat kimliği, hoşgörülü, naif kişiliği, meslektaşlarına olan ilgi ve sevgisi nedeniyle camiamızın “Yaşar Abi” olarak adlandırdığı Yaşar ÖZEL, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Ünviversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 16 Ağustos 2020 günü Covid-19 virüsüne yenik düştü.

     01.07.1939 yılında Konya-Hüyük ilçesine bağlı Kıreli kasabasında doğan Yaşar ÖZEL, 1959 yılında Bursa Bölge Ziraat okulundan mezun olduktan sonra, 20 yıl muhtelif illerimizde teknisyen ve idareci olarak görev yapmış, en son Ankara Yenimahalle İlçe Şube Başkanlığı (İlçe Tarım Müdürlüğü) görevini yürüttüğü sırada emekliye ayrılmıştı.

     Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin tarihinde 50 yıla yakın bir süre boyunca çok önemli bir rol oynamış olan ‘’Genç Ziraatçılar’’ grubunun önderi ve simgesiydi. TZD’nin her kademesinde uzun süre görev yapan sevgili Yaşar ÖZEL, 1970’li yılların sonlarında belli bir süre Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanlığını üstlenmişti.

     ÖZEL, 17 Ağustos 2020 günü doğduğu yer olan KONYA-Hüyük-Kıreli kasabasında toprağa verildi. Korona salgınından dolayı kitlesel olarak uğurlayamadığımız için üzgünüz. Türk tarımına ve meslektaşlarına yaptığı hizmetler asla unutulmayacaktır. TZD Örgütünün , Ailesinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun, ışıklar içinde uyusun toprağı bol olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir