00903122138435 info@tzd.org.tr

TARIM YAYIN VE DANIŞMANLIK HİZMETİNDE KAMU VE STK İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI

Tarım Orman Bakanlığı ve Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkez Müdürlüğü (UTEM) tarafından ‘’ Orta Asya ve Kafkaslarda Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinde Kamu-STK İş Birliğinin Güçlendirilmesi ‘’ amacıyla 22.07.2019-26.07.2019 tarihleri arasında 5 günlük çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştaya Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan ve Tacikistan’dan özel ve kamu-dışı yayım sisteminde ana hizmet sağlayıcı konumunda bulunan, “Orta Asya ve Kafkasya Kırsal Danışmanlık Hizmetleri Forumu” (CAC-FRAS) inisiyatifinin üyeleri, yanında Bakanlığımız ilgili birim temsilcileri, Üniversite temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katılmışlardır.
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürü Selman Eren, çiftçinin tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesinin zorunlu olduğunu, modern tarımsal yayım sistemlerinde kamunun daha çok kontrol eden, denetleyen, yönlendiren ve organize eden durumda olduğunu, bu nedenle çiftçi eğitimi, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinde kamunun diğer sektörlerle iş birliği yapmasının önemini belirterek, toplantıyı başlatmıştır.
Toplantıya derneğimizi temsil etmek üzere Genel Saymanımız S. Zeki YILMAZ ve Özlük ve Mesleki Sorunlar Sekreterimiz Nusrettin AYDIN katılım sağlamıştır.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Yönetim Kurulu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir