00903122138435 info@tzd.org.tr

Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin 70’inci Kuruluş Yıldönümü ve Basın Ödül Töreni

“Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin 70’inci Kuruluş Yıldönümü ve Basın Ödül Töreni” 27.06.2019 Perşembe günü Sıhhiye/Ankara’da Gür Kent Otel’de düzenlenen bir programla gerçekleştirildi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, milli gelirin yüzde 1’inin çiftçilere ödenmesinin kanunla hükme bağlandığını belirterek, “Buna rağmen, destekler binde 6’sını geçmiyor. Üretim girdi fiyatlarıyla sürdürülebilir olmaktan çıkıyor.” dedi.

Demirtaş, TZD’nin 70. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, çiftçilerin en önemli sorununun finansman olduğunu ifade ederek, geçen yıl itibarıyla çiftçilerin kredi borçlarının 100 milyar lirayı aştığını söyledi.

Döviz kurundaki dalgalanmadan dolayı tarımda girdi fiyatlarının arttığına dikkati çeken Demirtaş, “Mazot yem, gübre, zirai ilaç, enerji, fiyatları katlanarak arttı. Çiftçiler borçlu, üretmez durumda. Üretim yeterli olmayınca ithalata başvuruyoruz.” diye konuştu.

Tarımsal üretimdekine benzer sorunların hayvancılıkta da yaşandığını anlatan Demirtaş, yem fiyatlarının yüksekliği ve bu alanda yapılan ithalata işaret etti.

Demirtaş, Kurban Bayramı’nda yaklaşık 2 milyon küçük ve büyükbaş hayvanın kesilmesinin beklendiğini anlatarak, hayvan hastalıkları konusunda denetimin öneminin altını çizdi.

– Planlı üretim vurgusu

Irak’a yumurta ihracatı konusunda son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Demirtaş, şöyle devam etti:

“İhraç edilen yumurtanın yüzde 80’ini Irak’a gönderiyorduk, Irak’ın yumurta ithalatını durdurmasıyla yumurta üreticileri en zor günlerini yaşıyor. Üretici 35 kuruşa mal ettiği yumurtayı 15-20 kuruşa elden çıkarıyor.”

Demirtaş, buna benzer durumların yaşanmaması için planlı üretim yapılması gerektiğini dile getirdi.

Milli gelirin yüzde 1’inin çiftçiye ödenmesinin kanunla hükme bağlandığını hatırlatan Hüseyin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Buna rağmen, destekler milli gelirin binde 6’sını geçmiyor. Üretim girdi fiyatlarıyla sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Maalesef üreticiler zor günler yaşıyor. Üretici sayısı çok düşüyor, kırdan kente göçü engelleyemiyoruz. Hızla adım atılmazsa tarımda geldiğimiz durumdan geriye dönüş olmayacak.”

Açılış konuşmasının ardından, davetlilerin konuşmalarıyla programa devam edildi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar HAKVERDİ, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden GÜNGÖR, ZMO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Nevzat ÖZER, ÇİFTÇİ-SEN Başkanı Abdullah AYSU tarım gündemiyle ilgili birer konuşma yaptılar.

Davetlilerin konuşmalarından sonra, çalışmalarıyla tarım sektörüne katkıda bulunan kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi.

 

2019 YILINDA ÖDÜL ALAN İSİMLER

 

 

A ) TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ (TZD) 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TELEVİZYON YAYINCILIĞI ÖDÜLÜ

 

1.Sn. İsmail KÜÇÜKKAYA ( FOX TV/ Başarılı ‘’Çalar Saat’’ haber programı nedeniyle)

Video Haber

2.Sn. Taner ÖZTÜRK (ÇİFTÇİ TV/ Başarılı ‘’ Çiftçi Haber’’ haber programı nedeniyle)

 

3. Sn. Nebi ÖZDEMİR (KANAL B/ Başarılı ‘’ Güne Bakış’’ haber programı nedeniyle)

 

4. Sn. Nazlı YEREBASMAZ (FOX TV/ Başarılı Tarım haberleri ve röportajları nedeniyle)

Video Haber

B) TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ (TZD) 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BASIN ÖDÜLÜ

 

1.Sn. Gamze BAL (Cumhuriyet Gazetesi/Tarım Sektörü ile ilgili başarılı haber ve röportajları nedeniyle)

 

2.Sn. Erdem AK (Hasat Türk Gazetesi/Tarım Sektörü ile ilgili başarılı haber ve makaleleri nedeniyle)

 

3. Sn. Sadettin İNAN (Milli Gazete/Tarım Sektörü ile ilgili haber ve röportajları nedeniyle)

 

4. Sn. Duygu ERDOĞAN (Milliyet Gazetesi/Tarım Sektörü ile ilgili başarılı röportajları nedeniyle)

 

5. Sn. Abdullah AYSU (ÇİFTÇİ-SEN Genel Başkanı /Başarılı Meslek Yaşamınız ve Tarım Sektörüne Koyduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

 

C) TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ (TZD) 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TARIMSAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

 

T.C. ZİRAAT BANKASI (Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak üzere Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi eğitim projesinden dolayı Tarımsal Eğitim ve Araştırma dalında ödüle layık görülmüştür)

 

 

D) TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ (TZD) 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TARIMSAL FİNANSMAN ÖDÜLÜ

 

T.C. ZİRAAT BANKASI (Tarım bankacılığına örnek olmanız ve ‘’En İyi Finansman Bankası’’ seçilmeniz nedeniyle)

 

NOT: Her iki ödül de T.C. Ziraat Bankası adına Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Sayın Ferhat PİŞMAF’a takdim edilmiştir.

 

 

E) TÜRKİYE ZİRAATÇILAR DERNEĞİ (TZD) 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TARIMSAL DAYANIŞMA ÖDÜLÜ

 

1.Sn. Tarık DURAK  ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

2. Sn. Dündar ÖZDEMİR ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

3. Sn. Müslüm Ösün ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

4. Sn. Rafet YAŞAR ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

5. Sn. Tayfun İMAMOĞLU ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

6. Sn. İsmail YURDAKUL ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

7. Sn. Halit BEKİRBEŞEOĞLU ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

8. Sn. Hamiyet ERDEM ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

9. Sn. Nazım MAVİOĞLU ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

10. Sn. Alpaslan KIRKPINAR ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

11. Sn. Cengiz ORUÇ ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

 

12. Sn. Bekir İÇER ( Başarılı Meslek Yaşamınız ve Türkiye Ziraatçılar Derneği’ne Yapmış Olduğunuz Katkılarınızdan Dolayı)

« arasında 2 »

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir